Bekijk deze bovenstaande foto eens goed.  Wat valt je op?  Of kijk eens naar onderstaande foto.

Behalve dat het mooie gebouwen zijn hebben ze beschilderde ramen met horren. Je vraagt je af hoezo? De reden hiervoor ligt al enkele honderden jaren geleden want destijds moest er belasting betaald worden voor elk raam dat een gebouw had. Maar 1 raam in een grote gevel is geen gezicht zodat dus er een of meerdere ramen erop geschilderd werden om het toch mooier te laten uitzien en niet teveel belasting betaald hoeven te worden.

Daarnaast zie je met name rond Portofino veel huizen met ornamenten of stenen die ook erop geschilderd zijn. Omdat het in 3D gedaan is lijkt het net alsof het echte ornamenten of stenen zijn. Mooi toch.

Nog niet gebruikte foto's die toch wel de moeit waard zijn om te publiceren: Nabij Fosdinovo - Sarzana, kunstwerken van fietsen, scooters en meer.

Als je naar bijvoorbeeld San Remo wilt gaan wip dan ook even de grens over naar Menton. Vooral als je een schoenen liefhebber bent. keuze is enorm en prijzen laag.

 Op diverse plaatsen op weg naar Candelo vanaf Arona zie je onderstaande begraafplaatsen. Zowel boven- als ondergronds indrukwekkend.

Toscane

Op de Toscanepagina en middenpagina van www.italiyos.jouwweb.nl alles over deze regio. Hieronder nog even wat foto's  over Pisa en Lucca