Ja de mooiste plaatsen aan de kust in de regio Ligurië, ze zijn er legio zoals je allicht al op www.italiyos.jouwweb.nl gezien hebt. Nog niet ga dan eerst naar die site voor veel meer informatie en nog andere foto's van de kustplaatsen en de bergdorpjes in deze regio. Op deze pagina hoofdzakelijk nog de foto's.

Beginnen doen we met San Remo. Een mooie maar zeer drukke oude stad met kasteel, casino, ouderwetse winkeltjes en scooters zeer veel scooters.

Vanuit San Remo of het nabij gelegen Ventelmiglio zijn de tochten naar zeer mooie bergdorpjes te maken waarover later op deze pagina meer. Nu de kustplaatsen:

De mooiste beginnen nadat je Imperia gepasseerd hebt als je vanaf San Remo komt.  Borgo Primo, Cervo en Laigueglia. De plaatsjes zelf bieden niet zo veel maar daarvoor zijn de kiekjes vanaf de stranden des te mooier.

De volgende kustplaatsen zijn Varigotti en Noli, waarbij deze laatste een flink kasteel met muren op een berg heeft en het dorp heeft ook leuke plekken:

De volgende plaatsen liggen na Genua op weg naar bijvoorbeeld La Specia  of Chinque Terre: Bocadasse, Bogliasco, Camogli, Rapello, Portofino en St. Margarita.

De volgende plaatsen zijn Sestri Levante en Chinque Terre. Met name deze laatste is zeer druk bezocht en de kosten voor parkeren en het treinen worden alsmaar duurder. Ben je voornemens om hier heen te gaan kijk dan op de Liguria pagina van www.italiyos.jouwweb.nl voor actuele info (2018)

Vlak na La Specia stopt deze regio maar niet voordat we naar Lerici en Tellaro geweest zijn.

Tot zover de mooiste kustplaatsen van de regio Liguria.

Verder volgen nu de mooiste bergdorpjes. Vele hiervan gelegen boven San Remo - Ventimiglia

Airole, Perinaldo, Dolceacqua, Pigna, Apricale, Bussana Vecchia, Taggia, Tiora (het heksendorp) Badalucco, Rochetta Nervina. Dit zijn de meest in het oog springende dorpjes met allemaal mooie steegjes en dergelijke. De een meer dan de andere maar allemaal een bezoek meer dan waard.

Andere bergdorpen liggen vanaf Finale Liguria.

Dit zijn de volgende: Verezzi Centro Storico (niet te verwisselen met Verezzi Borgo dat aan zee ligt) en Finale Borgo.

Uitgebreide info en meer foto's op de Liguria pagina van www.italiyos.jouwweb.nl

 

De regio Ligurië bestaat uit de volgende provincies:

Maak jouw eigen website met JouwWeb